VERTICUTEREN

 

Ga uw grasmat nu niet verticuteren, ja u leest het goed NIET VERTICUTEREN!! Niet alleen wij mensen lijden onder het winterse juk, ook uw grasmat heeft er zwaar onder geleden. Uw grasmat is blij dat hij de kou heeft overleeft en dan wordt hij alsnog tot moes geslagen door uw verticuteermes! De herstel periode van uw grasmat wordt hiermee met een maand verlengd!!

 

Wat is dan wel de goede tijd om te verticuteren?

 

Geef uw grasmat eerst de rust om weer op krachten te komen. Als het gras lekker groeit en u heeft het al 2 keer moeten maaien kan u gaan verticuteren. Uw grasmat herstelt zich dan veel sneller. U zit dan maar een week of 2 met een ietwat kaal gazon.

 

Waarom ga je verticuteren?

 

Uw grasmat kan geverticuteerd als er teveel mos in groeit. Dit komt omdat uw gras te langzaam groeit en/of omdat uw grond te zuur is. Dit probleem kan je op verschillende manieren ondervangen. Vaker bemesten, dit resulteert in 3 maal maaien in de 2 weken! Het gazon bekalken en/of een topdressing toepassen. De onderlaag van uw grasmat mag wel humusrijk zijn, de toplaag moet zo schraal mogelijk zijn. Dit bereik je door de grasmat te bezanden. Door deze schale bovenlaag heeft het mos het niet naar zijn zin. Deze verdroogt door de schrale toplaag veel sneller. Prettige bijkomstigheid is dat door het bezanden wordt uw gazon ook weer vlakker.

 

Wel het afgemaaide gras opvangen of opharken! Anders blijft uw toplaag niet schraal!