GAZON 2E KEER BEMESTEN

Door de vele regen, ook al ligt onze grasmat op kleigrond, is er veel meststof verdwenen. Zoals je op de foto ziet, wordt het gras alweer geler.

Dit betekent, nogmaals bemesten. En dat betekent weer dat je straks, als het beter weer wordt, 2 keer in de week moet maaien!

Als er over een grasmat heel veel gelopen wordt (door kinderen spelen/voetballen etc.) is het juist goed dat het gras hard groeit. Doordat het gras zo hard gaat groeien kan hij de zware belasting veel beter verdragen. Dit komt omdat hij zich veel sneller herstelt. Als je gras nauwelijks groeit en het veel wordt belast, krijg je kale plekken/looppaden.

Onder een schommel of glijbaan is het voorkomen van kale plekken niet mogelijk. Je schopt de graspollen er gewoon uit. Om dat op te vangen zou je een rubberen buitenmat (waar je normaal je voeten op veegt) onder de schommel en aan het einde van de glijbaan kunnen leggen. Deze wel iets ingraven zodat hij net iets boven de grond uitkomt. Dan inzaaien. Deze mat beschermt dan de graspollen en voorkomt een modderpoel onder de schommel of onderaan de glijbaan.

 

Als de tijd om te schommelen en glijden voorbij is, herstelt de mat zich daar veel sneller.

Het gras wat we in april hebben ingezaaid, is nu pas zo’n 3 cm hoog. Dit komt door het aanhoudende koude weer. Het Engels raai komt als eerste op. Daarna het roodzwenk en het veldbeemd. Dus nog niet bijzaaien even geduld. Met dit koude weer kan het nog even duren voordat het roodzwenk en veldbeemd opkomt. Met lekker warm weer was het allang dicht gegroeid.